När hela världen står utanför

Har haft världens mysigaste rehab-dygn i öregrund med E & E. Behövde verkligen bara ta det lugnt vid vattnet utan några måsten. Det är något speciellt med landet, där finner man en ro som är svår att beskriva. Nu är jag alltså uppladdad och utvilad för ett 15 h pass på jobbet. Wish me luck!

Spontanitet

Att vara impulsiv och spontan förlänger livet enligt min mening. Likadant som att ett gott skratt förlänger livet.

Satan i gatan

Den här veckan när skivorna dragit igång har min lägenhet sakta men säkert förvandlats till ett hotell. Nejdå, nu överdriver jag som vanligt men man har ju fått lite sovkompisar dessa dagar! Nu sticker jag iväg till öregrund över natten med mina kära Ebba & Emma. Grilla, mysa och sånt där ni vet. Höres.


Nykter eller alldeles för full

Livet är hårt som sjuttonåring. Efter middag hos älskade farmor och en traumatisk utelåsnings-händelse här hemma ska jag möta upp finisarna. Förkrök är det som gäller och sedan skiva. FÖR DOM JA. Vad ska lillen göra? Hem och plugga. Som sagt, livet leker inte för oss omyndiga satar den här våren och sommaren.


Ångesten rinner över

Är i en enorm svacka just nu när det handlar om skolan. Omotiverad, ofokuserad och okoncentrerad. Uppgifterna överröser varandra och den ena är viktigare än den andra. Vad ska prioriteras och vart finner man orken? Längtar tills min motivation letar sig tillbaka. Snart hoppas jag.

Mitt hjärta blöder

Myst runt idag. Trött och ofokuserad skoldag ledde till riktig hårdträning med Max på eftermiddagen. Sanslöst vad tufft det var och herrejävlar vad underbart det kändes efter. Den känslan är fin som få. Min tisdagskväll spenderades på favvohaket tavernans uteservering med Ebba & Emma. Åt mitt livs godaste pizza, finner inga ord för vilken smakupplevelse det var.

Göteborg 09 - har ni någonsin skådat en sådan enorm pizza? Behöver jag ens säga att vi rullade därifrån? Fina minnen.

Sweet baby Jesus, Hank Moody is going to hell

Glamourama & Californication är de serier som för tillfället tagit över mitt liv. Sjukt. Rekommenderas stark mina vänner!

Hey

Idag har det känts som en helt vanlig sommardag i juli. Gått i shorts till sent in på kvällen och spenderat dagen i solens strålar. Nu vänder det hörrni, nu är det min tur att leva. Idag tog jag mitt första riktiga andetag på fyra månader. Nu jävlar är jag tillbaka på riktigt och jag säger bara en sak: Karma's a bitch.




Hjärtegull

Solat och ätit lunch i solen med min LJW idag. Ni vet sådana dagar när man egentligen inte gör något speciellt men dessa dagar får ändå en sån stor betydelse. Såna dagar man minns, jag upplever det väldigt ofta nuförtiden. Lyckorus.

London calling yes I was there too

Lite trötta bilder på några av mina London-inköp. Klänningar, byxdressar, linnen, underkläder... ja you name it. Shoppingen i den staden var rena rama drömmen. TA MIG TILLBAKA.


Can you be my doctor, can you fix me up

Har hängt och ätit middag med grabbarna + Liza ikväll ute i vreta. Vad åt vi tror ni? Hotdogs är så jävla givet och sen cola på det. Awesome. Mina fina människor. Kärlek.


Dem säger att dem bästa är tagna, men dem ljuger för vi finns ju kvar

Hey guys. 18 h jobb den här helgen så nu krampar benen. 400 spänn dricks dock så ska ej klaga, folk dricksar bra när solen tittar fram. Fick mycket fint sällskap på jobbet idag också hehe! Nu jävlar är jag trött. Hörs då.


Twitty in my heart

www.twitter.com/matildagradin

Minnen av aprilhimlen

Är ganska så död nu. 10 h jobb idag men det var kul som vanligt faktiskt och imorgon kör vi igen! Spenderat min kväll med fina Nathalie & Alexander. Tredje hjulet men so what. Nu ska jag hetsäta mitt påskägg och klunka cola i hopp om en ljus framtid. Eller något.


Svenska hjärtan

Har haft en fin kväll med mina grabbar samt Liza och Nathalie. Mina små bebisar allihopa, så mycket kärlek! Nu väntar sängen och imorgon vankas det en lång jobbdag! Nice. By the way fick jag en kommentar om att jag skulle visa det jag köpte i London.. Är ganska emot tanken att lägga ut massa bilder på kläder, outfits och skit om det inte handlar om speciella tillfällen. I think it's gay. Hehe nejdå men kanske slänger upp ett inlägg om köpen inom ett par dagar. Puss!

Det man inte kan få.

Hatar att inte bo i villa nu när försommaren smyger sig på. Hela mitt liv har jag bott i villa och var naturligtvis bortskämd med en stor altan, gräsmatta, äppelträd och grillar. Nu är det två olika lägenheter som gäller. Uppskattar verkligen det jag har idag men vissa stunder är det svårt att inte sakna en fulländad familj och en villa i fålhagen. Man ska aldrig missunna det man har men att sakna hör till mänskligheten.


Brännö serenad

Igår myste vi framför Beck. Vem somnade direkt? Jo, jag. Kan fan inte kolla på film. Skämmigt, Matilda. Har förövrigt en hook-up på picknickar. Har picknickat varje dag detta lov. Idag har jag och Erika ätit sallad i solen och njutit lite av att våren kommer tidigt.


Varför är livet så mycket finare så fort solen tittar fram?

Jag mår bra.

"Vinden är behaglig. Luften känns precis lagom. Om man blundar i solen känns det precis så som man drömmer om att det ska kännas där i januari när snön piskar i ansiktet. Vin har aldrig smakat så gott och de där hitsen på klubben är bättre än någonsin. Det jobbiga känns plötsligt inte så jobbigt och även fast man snittar tre timmar sömn per natt har man mer energi än någonsin. Plötsligt vågar jag svara i telefon när folk ringer och när någon smsar blir jag inte längre rädd. Mat har fått en ny smak och jag blir inte nervös över småsaker. Jag går på gatan och skrattar högt, min ångest har försvunnit. Paniken är borta."

Det finns få texter som talar mig rakt in i hjärtat och majoriteten av dem står denna människa för. Fantastiskt.

Livet

Hej finisar. Är inte överdivet speedad på att blogga måste jag erkänna men vi kör ändå. Igår hade jag en mysdag med min Nathalie och mot kvällen grillade vi hos Winrows med Emilia & Liza. Satt ute länge och åt, snackade och lyssnade på musik. Sjukt bra kväll med mina älsklingstjejer. Senare anslöt sig lite mer folk och det hela omvandlades till ett förkrök och sedan drog dem sig ut på krogen. Jag och Millan fortsatte kvällen på min balkong för lite mer efterlängtat snack och mys. Gosigosigos. Hehe.

Idag har jag slukat grill-lunch med Ebba Max & Lisa. Hotdogs for life. Eftermiddagen spenderade jag i tingsrätten och det var fruktansvärt jobbigt. Nu ska jag möta upp lilla gänget igen men först ska jag och Liza sänka en pizza. Fan så gott. LATER.

Sunshine

Måttligt underbart att landa i ett soligt och varmt Sverige. Dagen i ära blev det picknick med massa gott för mig & Liza! Mysi. Sedan vankades det sushi-middag med Lisa och avslutade kvällen med att se världshistoriens sämsta film på bio med Lisa Max Ebba. Never let me go - gör er själva en tjänst och skippa den rullen. Kan ju bara säga att det ENBART var vi fyra i salongen och en av oss somnade. Fint sällskap iallafall och tur var väl de! Gonatt.


London calling to the faraway towns

Om man kan vara kär i en stad så är jag utan minsta tvekan störtförälskad i London. Mina fem dagar jag spenderade där med älskvärda människor var dem bästa på länge. God mat, skratt och musik, soliga promenader, röda dubbeldäckar och lite för mycket shopping. Saknar allt redan. Hängde mest runt Oxford street men hann även med massa turistande. Gjorde hela London på fem dagar vill jag lova. Kortfattat: En utav dem bättre resorna jag gjort.

ps I love you & I fucking miss you


London calling

Imorgon drar som sagt jag & min kära vapendragare samt bästa resekompanjon genom tiderna till London. Vi har varit överallt tillsammans genom åren och nu prickar vi av England på listan! Har förövrigt bara packat halva min resväska så jag kan shoppa sönder därborta och fylla upp den. Ses om fem dagar (om inte planet störtar såklart, hemska tanke)


Spanien 2010


The world fade away

Idag har jag gjort tusen ärenden inför resan imorgon samt fikat med fina vänner. Nu är det packning som står på schemat, dags att sätta igång kan tyckas. Innan jag åker till London imorgon ska jag skriva svenska nationella i fem jävla timmar och SEN är jag fri. Fyfan vad skönt, kommer inte sakna uppsala för fem öre. See ya!

Do you wanna die happy?

Igår hann jag med lunch med min fina kompis, sitta på bryggan med N,  skola, träna med Max och efter det fira min gudyster som fyllde två! Riktigt bra jobbat. Man är väl bäst.

Idag däremot har jag ännu mer att göra. London's calling tomorrow!

Man vill alltid ha det man inte kan få

Här snackar vi riktig jävla frustration men lyckorus på samma gång.

ibland är en lögn det finaste man har

Självklart skär det i hjärtat ibland, min vän. Men inte lika ofta och inte lika djupt. Varför gräva ner sig när man kan leva? Skapa nya minnen istället för att blicka tillbaka till gamla. Upplev allting på nytt och omvandla det som tynger till något positivt. "Även den som går sakta kommer fram".

Och vad vet du om när hjärtat kan bränna för kärlek som aldrig kan dö men inte heller leva?

Idag hade jag världens mysigaste eftermiddag med Natta. Picknick i solen med massa gott + musik & massa snack. Såna där stunder man verkligen uppskattar, ni vet.




Once you realize your past is just a story it has no power over you

Alltså gud vad händer med mig. Men jag är iallafall lycklig nu. Längtar till London på torsdag också! Man måste faktiskt dö några gånger innan man kan leva och nu har jag återuppstått.

The bright side of life

Har haft en av dem mysigaste och spontanaste helgerna i mitt sjuttonåriga liv. Igår hade vi årets första grillkväll och premiär-åt utomhus med massa folk hos Max! Hur mysigt som helst och riktigt nice med vår. Satt ute med filtar, musik, tända ljus och massa mat tills sent på kvällen så vi rullade in mot stan för att hänga lite hos Ebba. För mig slutade kvällen ännu lite senare på en efterfest runt tre-snåret tillsammans med Chris från idol. Skojar verkligen inte. Spontant, ja. Men livet är bättre desto impulsivare man är! Den här helgen har jag mått så jävla bra. Fan vad livet är bäst.


There's more to living than being alive

För vad spelar egentligen någon roll? Let us live. Det här är vår tid, åldern kring arton år är enligt fakta den tiden då man är som lyckligast. Jag fyller om fyra månader men känner redan nu att den här våren/sommaren kommer bli den bästa i mitt liv. The best is yet to come. Jag kan inte säga att jag aldrig mått bättre men det är på gång. Tar steg framåt och blir självständigare för var dag som går. För jag vet att jag kommer att lyckas.

Ge mig en kyss innan du går, en kyss att bygga en dröm på

IGÅR: Bangade stenhårt på en nittonårsfest, kroppen sa ifrån. Åt istället wok med familjen och sedan spenderade jag kvällen ännu en gång på Magnussons med Ebba, Kylberg, Adele, Hedvig och Max! Riktigt trevlig kväll med goda drinkar och skönt umgänge. När en del av sällskapet drog till BJ hängde jag lite med ett par gamla killkompisar som man inte sett på år och dar. Älskade livet igårkväll!


Min fina tjej igår

Du tog mitt inre ifrån mig

Blickar uppåt och framåt istället för nedåt och tillbaka. Vill aldrig mer gå tillbaka till mitt förflutna och beblanda mig med dem människorna som rent ut sagt förstörde mig som individ. Never again. Det finns en anledning till varför saker och ting skedde och det ligger en mening bakom det. Det är därför man aldrig ska gå tillbaka till något som fick en att må dåligt - för samma historia och samma sår rivs lätt upp.

Har inga förväntningar på livet idag och det är så in i helvette skönt. Gör precis vad jag vill och jag skapar mina egna regler. Citerar min kära vän Emma "Man ska se möjligheterna istället för problemen". Så sant. Och jag blickar bara framåt mot nya utmaningar.



Drinking old cheap bottles of wine, sitting up and talk all night.

Ikväll har jag förberett inför en debatt imorgon samt skrivit klart mitt svenska tal. Kingen. Hann även med att fira min namnsdag genom att äta årets första färska jordgubbar doppade i smält choklad. Lite för gott. Imorgon är det äntligen fredag och för första gången på jävligt länge ska jag ta det lugnt. Med mina älskade vänner. Kanske lite vin, ytterst troligt. Men bara lite. Nu: SOVA.





Dance like no ones watching, sing like no ones listening and dream like no ones holding you back.

Whoaaaa. Jobbig torsdag. Inte nog med att jag kom i säng alldeles för sent igår så var man tvungen att gå upp i ottan för att ta sig till skolan. Vilka jävla krigare man är. Lång skoldag och feminine vibe & discodans med klassen som avslutning. Älska tjejklasser. Hann även med ett poweryoga pass med Erika. Väldigt blandade första intryck måste jag säga, i början dog jag av ansträngning och i slutet somnade jag. Alltid kul att prova något nytt men inte min grej kanske!

Tog även farväl av min bästis nyss som styr kosan mot kanarieöarna imorgon och jag tar mitt pick och pack och flyr till london om en vecka vilket resulterar i att vi blir utan varandra i två veckor. Kommer bli tufft. Nejdå men I'm going to miss her.


Courage is not defined by those who fought and did not fall, but those who fought, fell and rose again.

Kom precis hem efter en jäkligt nice kväll med alla mina små älsklingar! Hehe. Vi började på tavernan för god mat och ännu ett firande av Liza by oss tjejer & killar. Massa mat och dricka senare gick vi skilda vägar och jag, Emilia och Nathalie hamnade på Magnussons uteservering i några timmar. Verkligen galet mysigt, mina tjejer det.


Food

Hur maxad är inte den här bilden från spanien i somras? Kolla maten. Tapas in my heart. Ikväll blir det restaurang ioförsig, fira Liza lite till! M-m-m.



Die Welle.

Idag på psykologin kollade vi klart på filmen "Vågen" eller "Die Welle" eftersom det är en tysk produktion. Det här är en film som verkligen alla i hela världen borde se, så in i helvette bra, meningsfull och fruktansvärd. Det handlar om en skolklass som med hjälp av sin lärare framkallar en absurd diktatur utan att dem förstår det riktigt själva. Det hela spårar ur och allas personligheter förvrids kraftigt. Makt genom gemenskap får en alldeles för stor betydelse för dessa ungdomar.

- SÅ, se denna film! You wont regret it.

Puss

VARFÖR?

Vad vill du mig data-helvette-jävel? Varför står det sådär? Jag har jättemycket inspiration till vackra texter men inte fan funkar word. Fucking.

5 april

Har haft en jättebra dag och kväll som bara handlat om Liza. Precis som det ska vara och det är hon mer än värd. Peace.

Min bästa

Det finns vissa människor i ens liv som tar mer än dem ger. En del som kräver mer än dem kan bidra med. Men du, du ger alldeles för mycket mer än du borde. Du är min klippa, min andra halva, mitt liv och min styrka. Du är den människa som ser igenom och som bryter upp murarna. Du har varit min räddning så många gånger och det är mycket tack vare dig som jag klarat mig så fint. Min bästaste vän i hela vida världen - GRATTIS PÅ DIN 18ÅRSDAG. Du förtjänar all lycka som finns. Älskar dig så jag spricker.

Undanflykter och självanklagan, jag ser domen i dina ögon

Efter löprundan tokdeckade jag i sängen och sov i flera timmar. Tröttare tjej får man leta efter hehe. Annars har jag kikat på glamourama och lagat tapas 22.00, varför inte liksom. Låt livet vara lätt.




Use your smile to change the world, don't let the world change your smile



And all those happy days, they seem so hard to find

Idag har jag och mina kompanjoner fixat och trixat inför morgondagen som inte är vilken vanlig dag som helst, LIZAS FÖDELSEDAG! Åh min finaste lilla bästis blir 18! Är även happy för jag kammade hem MVG på psykologiprovet som var jättesvårt - good girl. Nu ska jag ta en löprunda, mobilen är proppad med ny bra musik! Yey.

Det går inte såhär snabbt längre, but I still got it!!! Hehe

Jag har hört att du är säker nu, jag vaknar med den tanken varje dag

Ny vecka och vi går mot ljusare tider. Bättre tider. Denna vecka ska jag plugga och träna ihjäl mig. Fan så skönt. Och veckan efter väntar London på mig, räknar ner sekunder. Här snackar vi längtan. Peace


Komplicerad människa

"du är så komplicerad, så svår att förstå"

Ja, eller så förstod du mig precis men ville bara inte inse det.

Visst känns det fint att va vid liv en dag till? Visst känns det fint nu, Hurricane?

Och hur i hela världen skulle nån kunna sätta kedjor på en Hurricane?



"You like to drink, so do we"

Självfallet blev det inte så lugnt som jag trodde igår. Middag hos Winrows och sedan ut till storvreta där vi spenderade kvällen hos Jesper med folk. Händelserik och jävligt rolig kväll, minst sagt! Var nykter som bara den (till skillnad från vissa andra heheh) och det tackar vi för. Har varit ute både fredag & lördag i en månad nu och har bara druckit EN gång. Hur duktig är inte jag liksom mehe. Nu kom jag precis hem från work och det är dags för käk. See you wouldn't wanna be you!


Sorry for partying.

Denna gråa lördag har spenderats i sängen tillsammans med mängder av glass framför The Hills. Nöjd med tillvaron. Ska senare ta mig ut till STV för att hänga med mina hjärtan. Det blir lugnt ikväll (till skillnad från igår) för imorgon vankas jobb!

Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta.



Ghosts 'n' Stuff

Igår blev jag riktigt grundlurad av i princip ALLA mina vänner som spelade med på samma skämt. Jag gick verkligen på det helt stört mycket, aldrig varit med om något liknande.

Kvällen igår var en av dom spontanste kvällarna i mitt sjuttonåriga liv. Först blev det födelsedagsmiddag för 20 åringen hos familjen Magnusson med god mat och trevligt sällskap! Några timmar senare spelade vi kort och drack vin. Jättemysigt! Senare slirade jag förbi hos Svahn galet spontant för lite (mycket) förkrök med fina människor. Ännu lite senare hamnade vi hos Max med grabbarna! Flängde runt hela kvällen. Men det var askul, saknade min LJW bara!